uNgKaPaN

HiDuP iNi pErLuKaN pEngOrBaNaN,
PeNgOrBaNaN MeMeRlUkAn PeRjUanGaN,
PeRjUaNGaN mEmErLUkAn KEtAbaHaN,
KeTaBaHan mEmErLukAn kEnYaKiNaN,
KenYaKiNaN mEMeRLUkaN kEjAYAaN,
KeJaYaAn pula mEnEnTuKaN KeBaHaGIaN

Wednesday, May 26, 2010

SwEeT....

aku just nk share lagu nie...xder kaitan sama ada sakit hati @ patah hati @ lain2x lagi....
tak bermaksud aku nie sorang jiwang pujangga...haha....
i just like it!!!

video

Tuesday, May 25, 2010

KeCewA...

ketika aku menulis post nie,mmg hati aku sakit....
ya ALLAH....
apa yg tertera pd video ini,bukan itu yg aku igin ceritakan..tetapi,melodinya

video

Monday, May 24, 2010

HaNgInG oUt WiTh FaMiLy...

alhamdulillah...kesampaian gak arr aku nk mandi sungai....hihih....syok gler arrr.....mula2x aku ajk mak aku jer g....coz aku igtkan yg laen xnk ikut....hihi...last2x aku,mak n kakak's aku pown g gak...aku igatkan abah aku pon nk g...tp,tgk2x tido plk....huhu...sblum ktwg g,ktwg kejot dlu abah aku...tanya balek nk ikot x???tibe2x nk ikot plk...ishk3x...mcm2x...hihi...tapi abah soh ktwg g dulu...nty dy dtg....dkat jer tmpat mandi sg 2...

yang paling best yer,ktwg g konvoi naek moto jer....hihi...best arr!!!....masg2x bawk patner masg2x....kakak yg sulong bwk mak aku...kakak aku yg sowg agy bawk aku arr....hihi...rempit..rempit...yahoo!!best wei!!!

tiba di tmpat yg nk dituju,ktwg pilih kat bawh pokok n bawh jambatn...romantik x???hihi....
sejuk bangat arr air sg 2...xterkata dibuat yer....dah lama aku xmandi air sesejuk 2...hiihi...
sejuk arr!!!aku plih pot air terjun kecik punya...best gler arr!!massage tekuk n bahu aku...hihi...
selesa arr.....

sejam kemudian,

tiba2x ktwg dga 1 bunyi yg agk kuat arr gak....msg2x pandg2x antra 1 sama laen...apkah itu???
adakah???jeng..jeng...


bunyi moto abah aku la....hahah....aku bodek kat abah aku nk duit...nak duit...nk bely maknan...hihi...aku beli goreng pisang rm1 n sukun rm 1...murah gler arrr!!!ner dapat goreng pisang 5 seringgit???n ner dapat sukun 4 seriggit???puas ktwg makan...yum..yum..

mak aku soh abah aku mandi...mula2x dy xnk...pas2,atas pujukan mak aku,akhirnya abah aku mandi gak..hahah...cair!!..hii

tibe2x aku terdgar bunyi.....jeng..jeng....bunyi loceng ice cream...yahoo!!!
nk ice cream!!!abah,nak duit???hihi...dapat makn ice cream...ice cream 2 murah gak...hihi
2 scop, rm1...murah2x..yum...yum....dah ar g sejuk...mkn plk ice cream...hihi...mggigil badan aku...huhuh...ape2x pown..enjoy arr!!!yahoo!!!

aku nk gtaw,dtg arr ramai2x g sungai chemor!!!best!!!tdk akn mgecewakan anda...hahha

Wednesday, May 12, 2010

MaJaLaH HiDuP Ku...


salam mesra kpada rakyat jelataku.....hehehe(berangan gler)



aku sendiri pown xtaw nk describe diri aku nie camner....hehhee...almaklumlah aku nie byk mengrutnya....



nk senang cerita,aku gtaw yg aku nie ank bongsu dripada 5 owang...



so,kowg sendirila yg describenyer....heheh..aku taw kowg sendiri dah maklum peragai ank bogsu nie guane...heheheh..bagi aku yg pntg,idup msti happy2x n enjoy!!!



yahoo!!!!






whatever it is...






BiLa HiDuP x SeInDaH mImPi,



jGn TaKdIr dSeSali,



KrAnA Allah TdK AkN mEnGubAh NaSiBmu SlAgI KaMu TdK BeRuSaHa



KeArAh iTu....






DiSeBalIk TaKbiRkU


alhamdulillah....aku lahir jugak akhirnya daripada keluarga yg bahagia......
BeRsYuKuR ku ke HaDrAt ILAHI!!!
xda saper kat dunia ini dapt mggantikan kasih syang PaReNtS aku....
dyorang yg sgt memahami aku....
"Ya ALLAH,aku bermohon padaMU,ya
ALLAH...
KAU sayangilah kedua ibu bapaku seperti
mana mereka menyayangi ku ketika kecil...
KAU lindungilah mereka daripada
kecelakaan...
KAU murahkanlah rezeki
mereka....
aku bermohon padaMU ya
ALLAH....
sesunggunhnya ENGKAU MAHA BESAR &
PEMURAH...
AMIN......"
aku sebgai ank,aku perlu bersusaha untuk menjadi ank solehah kpda mereka...
itu shj yg aku mampu untuk mmblas jasa mereka...
aku xmmpu nk blas jasa mereka sepnjg mereka mnjga aku sehingga kini...
BeGiTu BeSaR pENgORbAnAN MAK & ABAH
tanpa pengorbanan mereka,mgkin aku........
aku sendiri tdk tahu untuk mgatakan bahawa jasa & pengorbanan mereka terlalu tinggi nilainya.....
mampukah aku mnjadi ibu sebaik ibu ku????
"ya ALLAH.....ENGKAU permudahkanlah urusanku dlam memperolehi
kebekantanMU,ya ALLAH.."
LOVE U SO MUCH MOM & DAD!!!!


BeRLiMa...


this is my 'aDiK-bErAdIk'



yahoo!!!alhamdulillah aku dikurniakan aDiK-bErAdIk yg sporting gler!!!thank You Allah....muka ktowg selupa x???aku rase cam...msty arrr serupa...nama pown seIbU & seBaPa,,msty arr SAMA...hahhaah...tapi yg pntg arr...aku arr agy comel dari dyorang...btol x????...hahha..aku rase mmg btol pown....hehhe....wlwpown ktowg nie aDiK-bErAdIk,tapi ktwg mCm2x AdA....hahha....ada paham????

ALHAMDULILLAH